Hidratarea este un aspect foarte important atat in procesul de slabire, dar si indispensabila vietii si bunei functionari a organismului. Parerea mea este ca totusi, corpul ne va cere apa atunci cand simte nevoia, dar uneori trebuie “insistat” si stimulat acest lucru prin consumarea a cantitati mici de apa frecvent. Prin urmare, cata apa trebuie sa bei pe zi?

Apa cu lamaie este benefica in aceste cazuri, aceasta contribuie la accelerarea metabolismului, deci ajuta in mod indirect la slabit, dar si la “curatarea ficatului de toxinele acumulate. Mai mult decat atat aceasta este bogata in vitamina C ceea ce ii ofera un avantaj considerabil.

Ziua trebuie inceputa cu un pahar sau doua de apa cu lamaie, urmata de micul dejun. Inainte de fiecare masa cu 30 de minute se recomanda consumul a unui pahar din aceasta bautura. Un alt beneficiu major al lamaii (zeama) este ca aceasta contribuie la digestia mai rapida a carnii (carnea fiind acida). Ultimele studii au demonstrat ca un alt moment important in care trebuie consumata apa cu lamaie este chiar inainte de culcare pentru a ajuta la o odihna mai buna si a evita pirozisul pe timpul noptii.

Relatia medic-pacient este de o importanta majora in acest context. Acesta va poate indruma in legatura cu cata apa trebuie sa bei pe zi? Daca in serviciile de urgenta sau alte cazuri nu va puteti alege medicul. In acest caz alegerea medicului cu care urmeaza sa colaborati este esentiala pentru motivatie si reusita. Procesul de slabire este un drum ce necesita timp. Acest drum va fi presarat cu momente mai grele sau mai putin grele, in special in partea de inceput a programului.

Medicul trebuie sa fie alaturi de pacient si din punct de vedere psihologic, trebuie sa ii castige pacientului increderea deplina ca ceea ce face si strategia aleasa sunt cele mai potrivite pentru pacient.

Alegeti medicul cu care simtiti ca rezonati, cel cu care sunteti degajati si va prezinta incredere. Cu aceasta alegere sansele de reusita sunt mult mai mari si mai rapide.

Citeste mai multe articole.