Nutritionistul aradean Vlad Rosca a acordat publicatiei Ziar de Arad un interviu în care vorbeste despre nutritie, sport, procesul de slăbire, motivatia clientilor, dar si despre modul în care a ales el să se ocupe de acest domeniu.

Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru nutritie?

Totul a incept atunci cand mi-am sfarsit cariera in polo si am pasit pentru prima data in sala de fitness, principalul scop fiind sa capat proportii uriase fiind obisnuit sa mananc mult. Eram si un gurmand desavarsit. Habar nu aveam nimic despre nutritie sau alimentatia sanatoasa. Ma antrenam intens cu greutati, iar un sportiv de top a venit la mine spunandu-mi ca in acest sport alimentatia conteaza mai mult de 75%, restul fiind antrenamentul in sine. I-am spus ca imi doresc sa invat, imi doresc sa progresez, iar el mi-a aruncat un teanc de reviste cu articole legate de nutritie in brate si mi-a spus sa le citesc si in timp voi invata anumite lucruri interesante din ele.
Pana a doua zi citisem mai mult de cinci sute de articole de nutritie, era atat de fascinant pentru mine sa invat acele lucruri, sa realizez ca imi pot modela corpul in bucatarie, nu totul se rezuma la a ridica greutati si atat. A inceput sa imi placa atat de mult si sa devin atat de fascinat incat citeam zi de zi reviste, articole we, imi achizitionam carti de fitness si nutritie si testam tot ce citeam pe corpul meu. Incepusem sa tin diete specifice fitnessului, vedeam schimbarile aparand, lucru ce ma facea sa aprofundez mai tare in cunostere.
Mancam curat, ma simteam bine, vedeam progrese, de ce m-as fi oprit? Faceam tot ceea ce face un sportiv ce concureaza la competitii, iar atunci mi-am spus: «hei, pot sa o fac si eu, am cateva cunostiinte, disciplina si motivatie». Acesta a fost inceputul si prima intalnire cu nutritia si fintessul la nivel competitional in sine.

Vezi tot articolul aici!

Citeste mai multe articole aici!